Az Áraréna.hu adatkezelési nyilatkozata

1. Az adatkezelés megnevezése:
az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján az internetes honlapon regisztrált felhasználók esetében

2. Az adatkezelés jogalapja:
a személyes adatok védelmérol és a közérdekû adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) 3. § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

3. A kezelt adatok köre:

A. A felhasználó által kötelezoen megadott adatok: név, felhasználói adatok, szolgáltató esetén telephelyek(címek), képek, szolgáltatások, és szolgáltatási területfüggõ kiegészítõ (szûrhetõ) adatok, megjegyzések, leírások.

B. A felhasználó döntése alapján a megdott adatok három csoportra oszthatóak:
a) nem jelenik meg a weblapon senki más számára: felhasználó neve (vezetéknév, keresztnév)
, felhasználó email címe
b ) csak akkor jelenik meg a weblapon, ha szolgáltatóként a beállításoknál engedélyezve van (alapértelmezetten igen): szolgáltatói email cím, szolgáltató telephelyeinek pontos címe (irányítószámnál részletesebb része), szolgáltató telefonszáma
c) minden egyéb adat megjelenik a weblapon: szolgáltatói név, weblap címe, bemutatkozó szöveg, telephelyek darabszáma és települése irányítószámmal, a szolgáltatás tételek megadott adatai stb.

C. A látogató egyes adatai eltárolásra kerülhetnek anonim statisztikai célokra (belépés ideje, ip címe stb).

4. Az adatkezelés célja:
A. A felhasználó által kötelezõen megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása az általa megadott adatok védelme érdekében. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon megjeleno hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok jelenjenek meg.

B. A használat során a naplófájlban rögzítésre kerülõ adatok esetében az adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Az adatkezelõ a megjelölt céloktól eltérõ célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó elõzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelezõ adattovábbításokra.

5. Az adatkezelés idõtartama:

A. A végleges törlésre az admin segítségével van lehetõség, a kérést emailben kell eljuttatni hozzá, ennek feldolgozásáról való visszajelzéskor tekinthetõek az adatok töröltnek. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztoen használ személyes adatot, vagy buncselekményt valósít meg, akkor adatait a felhasználási feltételekben biztosított módon az adatkezelõ azonnal törölheti.

B. A használat során a naplófájlban rögzítésre kerülõ adatok esetében a látogatástól számított legalább 1 évig tárolja a rendszer az adatokat.

6. A személyes adatok törlése:
A végleges törlésre az admin segítségével van lehetõség, a kérést emailben kell eljuttatni hozzá, ennek feldolgozásáról való visszajelzéskor tekinthetõek az adatok töröltnek.

. Adatbiztonsági intézkedések:
A személyes adatokat a Magyar Köztársaság területén az Intrex Hosting szervertermében telepített szervereken tároljuk.

7. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetõsége:
Az Áraréna.hu fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók elõzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa, és hogy a módosításról a soron következõ hírlevélben küldjön értesítést. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követõ használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

8. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az adminisztrátort a admin@ararena.hu e-mail címen.

Budapest, 2009. február 1.