Figyelem
Loading...
ok

Ajánlatkérések használata és szabályai

 

Ez a kis segítség az ajánlatkérő modul használatát írja le. A leírás szól mind az ajánlatkérőknek mind a ajánlatot adó szolgáltatóknak

 

- Hogyan kérjek ajánlatot?

- Hogyan kövessem nyomon az ajánlatkéréseimet?

- Hogyan adjak ajánlatot?

- Milyen szabályok vannak?

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hogyan kérjek ajánlatot?


- Jelentkezz be az Áraréna rendszerébe (Ha még nem regisztráltál, akkor tedd meg. Ingyenes.)


- Válassz a főoldalon szolgáltatás kategóriát (pl. Asztalos)

 
- A szolgáltatáskategórián belül válassz egy szolgáltatástípust.(pl. Konyhabútorok készítése)

 
- A cégek felsorolásnál minden cég neve előtt megjelenik egy kis boríték. Amelyik cégnél a borítékra kattintasz, az a cég felkerül egy listára, amin azok a cégek szerepelnek, akitől az árajánlatot kérni fogod. Több céget is választhatsz, akár más szolgáltatáskategóriákból is! Amelyik céget kiválasztottad annak a neve elől eltűnik a boríték. (A céget később az ajánlatadók listájáról tudod törölni.)

 
- Ha most lépsz be az ajánlatkérések menüpontba...akkor már lesz kitől ajánlatot kérni. Válaszd az első menüpontot. (Új ajánlatkérés (folytatása))
- Itt láthatod az általd ajánlatkérésre kiválasztott cégeket. A 'Törlés' gombra kattintva tudsz letörölni céget a listádról, és a kategóriákba visszatérve tudsz új céget választani.

 
A képernyő jobb oldalán lévő sávban tudod az ajánlatkérést pontosítani. Először adj neki pontos nevet (címet). Ezt az elnevezést az ajánlatot adó cégek is látni fogják, és erről fogják beazonosítani az ajánlatodat, mert az ajánlatkérő nevét nem látják mindaddig, míg az ajánlatkérés elfogadásra nem került.Ha már írtál korábban is ajánlatkérést, akkor azt is fel tudod használni új ajánlat kéréséhez. Ha az előző ajánlat megnevezésére kattintasz, akkor minden adat, amit az előző ajánlatba beírtál, meg fog jelenni, (1). Ha a 'címzettek'-re kattintasz (2), akkor azok a cégek fognak megjelenni a listában, akiket az előző ajánlatban bejelöltél. (Tehát ha már választottál ki oda újakat, azok törlődni fognak!) Ha az 'ajánlat'-ra kattintasz (3) , akkor a címek megmaradnak az aktuális állapotban, az ajánlatkérés többi adata fog felülíródni az előző ajánlatban szereplőkkel. Mindhárom esetben utána szabadon módosíthatók az adatok.
A 'szövege' dobozba tudod beleírni az ajánlatkérést. Pontosan írd le, hogy mit szeretnél, hogy könnyű legyen értelmezni azt. Az alatta levő lehetőség segítségével (Csatolmány hozzárendelése) tudsz fájlokat mellékelni az ajánlatkérésedhez. Pl. hogy milyen típusú asztalra gondoltál, vagy hogy milyen minta legyen rajta.
Az áradatok megadásánál azt tudod pontosítani, hogy milyen mennyiségre kéred az árat. A szolgáltatók többsége magasabb darabszám esetén csökkenti az árat, de lehet, hogy neked szükséged van az egyedi árra is az összehasonlítás miatt. Itt többféle darabszámra tudod egyszerre megkérni az árajánlatokat.
Pl. 'Ha egy asztalt kérek, akkor az vajon mennyivel drágább, mint ha a szomszédommal is megbeszélem, és rögtön két asztalt kérünk? És ha az egész ház ugyanolyan asztalt rendel?' Ebben az esetben írd az első sorba: 1, a másodikba 2, a harmadikba 30.
Ha még nem teljes az ajánlatkérés, akkor elmentheted a 'még ne küldd ki' mentési típussal, így még módosíthatod, vagy akár új cégeket is választhatsz a listádra, akiktől az ajánlatot kérni fogod.
Ha úgy érzed, hogy minden adatot a legpontosabban kitöltöttél, és már minden neked szimpatikus szolgáltatót kiválasztottál a listádra, akkor válaszd a ' végeztem: küldheted!' típusú mentést, és az ajánlat néhány másodpercen belül már a címzettnél lesz, és az ajánlatkérésről levelet is kap.Az ajánlatkérés természetesen ingyenes.


Hogyan kövessem nyomon az ajánlatkéréseimet?


- Jelentkezz be az Áraréna rendszerébe (Ha még nem regisztráltál, akkor tedd meg. Ingyenes.)


- Lépj be az ajánlatkérések menüpontba...és válaszd a második menüpontot. (Elküldött ajánlatkéréseid)
A megjelenő ablakban balra láthatod a már elküldött ajánlataid listáját.
Az elküldött ajánlatkérésekekat már ránézésre, színezés alapján meg tudod különböztetni egymástól. A narancsszínű ajánlatkérés részleteit láthatod a jobb oldali ablakban. A zöld ajánlatok a lezárt ajánlatkérések, tehát vagy kaptál rá ajánlatot, vagy valamilyen más okból lett lezárva. A kék színnel jelölt ajánlatkérésekre még nem kaptál ajánlatot.

A válaszok számánál azt látod, hogy hány helyről érkezett már ajánlat, és hogy hány címre küldtél ki ajánlatkérést. A példaképen láthatod, hogy a legalsó ajánlatkérésre egyetlen ajánlat sem érkezett, pedig 4 helyre lett kiküldve. A 'Státusz' oszlopban láthatod szövegesen, hogy mi a jelenlegi állapota az ajánlatkéréseidnek.

A jobboldali sávban láthatod a konkrét ajánlatokat, és itt tudod azokat elfogadni. Egy ajánlatkérésen egy ajánlatot lehet elfogadni, tehát ha rákattintasz az 'Elfogadás' -ra, akkor a többi ajánlatot adó cég automatikusan elutasításra kerül. Az árajánlatban adott konkrét árakat úgy tudod megnézni, ha az árajánlat fölé viszed az egeret.Hogyan adjak ajánlatot?


- Jelentkezz be az Áraréna rendszerébe (Ha még nem regisztráltál, akkor tedd meg. Ingyenes.)


- Lépj be az ajánlatkérések menüpontba...és válaszd a harmadik menüpontot. (Tőled kért ajánlatok)
A bal oldalon láthatod felsorolva az eddig érkezett ajánlatokat, itt színezéssel is jelöltük az ajánlataid jelenlegi állapotát. Az ablak jobb oldali részében pedig láthatod a kiválasztott ajánlat részleteit, és itt tudod megadni a konkrét árakat is.
Ha az ajánlatkérésre adott válaszodat elfogadták, akkor látni fogod az ajánlatkérő nevét, e-mail címét is.
Az árajánlatodat több módon jelölheted meg:

 • A kérés hiányos, így nem adható ajánlat
 • - ebben az esetben hiánypótlás lehetséges, az ajánlatkérőnek ezt jelezzük.

 • A kérés kívül esik a profilunkon
 • Ajánlatot adok
 • - Ki kell tölteni az árakat! Ha több darabszámot adott meg az árajánlat kérője, akkor az összesre adj választ.
 • Jelenleg nem tudok árajánlatot adni
 • - kérlek válaszd ki ezt, ha most nem tudsz foglalkozni az ajánlatkéréssel, hogy az árajánlat kérő ne várjon hiába az árakra.  Az árajánlatodról értesítést küldünk az ajánlatkérőnek azonnal.


  Milyen szabályok vannak?


  - Az ajánlatkéréshez regisztrálás és bejelentkezés szükséges. (GYIK)

  - Az ajánlatkérés szövegébe nem írható elérhetőség. (URL, telefonszám, név, e-mail, stb.)
           A rendszer az ajánlat elfogadásakor küldi meg az adatokat az ajánlatadónak.

  - Egyszerre 25 cégtől kérhető árajánlat.

  - Az ajánlatkéréshez csatolható fájlok maximális összmérete 10Mb ajánlatonként

  - Az ajánlatkérés ingyenes.

  - Az ajánlat adás jelenleg ingyenes.